نخست وزیر پاکستان تاکید کرد که واردات گندم از روسیه باید بر اساس G۲G باشد و باید اطمینان حاصل شود که کیفیت این محصول مصرفی در پاکستان از استاندارد خوبی برخوردار است.
پیشتر در ماه اوت (مرداد-شهریور) سال جاری پاکستان پیشنهاد روسیه برای عرضه ۱۲۰,۰۰۰ تن گندم به قیمت ۳۹۹.۵۰ دلار را رد کرد و خواستار کاهش بیشتر ۲.۴ درصدی این نرخ به دلیل کاهش قیمت جهانی کالاها شد.
وزیر مشاور پاکستان در امور خارجه به اطلاع نخست وزیر این کشور رساند که تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه شامل اقلام غذایی نمی شود و با مذاکرات با مسکو برای واردات گندم مطابق با قرارداد میان دولتهای ۲ کشور انجام شده است.
پاکستان در جولای ۲۰۲۰ یک میلیون تن گندم از روسیه بر اساس توافق دولت به دولت وارد کرده بود.
کشور پاکستان با جمعیت ۲۲۰ میلیون نفری تا قبل از سال ۲۰۱۹ اقدام به صادرات گندم مازاد تولید خود میکرد اما این روند در سراشیبی تند کاهش قرار گرفت تا جایی که دولتمردان این کشور همسایه شرقی ایران برای تامین مصرف داخلی گندم مجبور به واردات آن از بیرون شدند.
پاکستان تا سال ۲۰۱۹ در تولید گندم جایگاه هفتم در جهان را به خود اختصاص داده است. در عین حال این کشور سال ۲۰۲۱، ۸۰ درصد گندم وارداتی خود را از روسیه و اوکراین تامین کرده بود.
بر اساس این گزارش، کمیته همکاری اقتصادی کابینه پاکستان تصمیم دارد به جای خط اعتباری تجاری تجدید شونده (Revolving Line of Credit) یک صندوق انرژی افتتاح کند. همچنین اسحاق دار وزیر دارایی پاکستان به ریاست جلسه کمیته همکاری اقتصادی انتخاب شده است.
در عین حال دولت فعلی پاکستان امیدوار است که میزان گندم تولیدی در سال جاری به ۲۶.۱۷۳ میلیون تن برسد، هر چند مسائلی همچون کمبود کود، آب و کاهش در کشت گندم نیز میتواند سطح تولید آن را تحت تاثیر قرار دهد.